TaKeTiNa® een workshop van 3 dagen

RITME VOOR VERNIEUWING

met masterteacher Tania Bosak en co-leider Baptiste Vaes

28, 29 en 30 april 2023

AMSTERDAM

Een ritme en meditatie workshop voor mind-body samenhang, rust en vernieuwing

Klik hier voor meer informatie en reserveringen

De Ruimte – Centrum voor Bewustzijnsontwikkeling

Weesperzijde 79a, 1091 EJ Amsterdam

 

“Reignite the fire in your heart. Live on purpose.”

— Dawna Markova

 

Welkom bij Ritme en vernieuwing, een ervaringsgerichte TaKeTiNa© Ritme en Meditatie workshop waarbij ons lichaam het instrument wordt. In begeleide meditatiereizen worden tijdloosheid, diepe ritmische ‘flow’ en een spannende innerlijke stilte opgeroepen door middel van het gebruik van ritme, de stem, beweging en visualisaties.

Door dit ritmische proces van gerichte aandacht zijn we in staat om restauratieve en contemplatieve toestanden te ontsluiten die een grotere harmonie in onze gedachten, intenties en acties stimuleren.

– Tania Bosak, Musicus/Actrice, Master TaKeTiNa teacher.

 

Over het TaKeTiNa© Ritme Proces

Wat is TaKeTiNa®?

In TaKeTiNa® zijn beweging, muziek, communicatie en chaostheorie geïntegreerd om te komen tot het creëren van een uniek proces van leren en transformeren.

Het TaKeTiNa® proces  bevordert innerlijke aanwezigheid, creativiteit, muzikaliteit en het helder worden van de patronen die ons leven en onze relaties belemmeren. Het proces vraagt geen muzikale ervaring en nodigt deelnemers uit om hun eigen tempo aan te houden.

TaKeTiNa© zoals opgericht door Reinhard Flatischler / Meer informatie www.taketina.com.au en www.taketina.com

Onze 3 daagse TakeTiNa© ervaring zal samenvallen met Beltane, het vuurfeest dat valt tussen de Lente Equinox en de Zomer Zonnewende. Zaterdagavond zal een optionele sessie Theta drummen en Meditatie aangeboden worden als onderdeel van dit weekend.

 

OVER DE LEIDERS

TANIA BOSAK 

In 2018 is Tania na het gedurende 20 jaar bestuderen en uitoefenen van het TaKeTiNa© Ritme Proces afgestudeerd als Gecertificeerd TaKeTiNa© Master Rhythm Teacher. Van 2010 tot 2022 heeft zij samen met oprichter Reinhard Flatischler zowel in Australië als in Europa TaKeTiNa© docenten trainingen in drummen en percussie gegeven.

Voor meer dan 34 jaar heeft Tania met passie als docent en workshop leider gewerkt in de podiumkunsten. Dit in Australië, Azië en Europa, als acteur, musicus, producer, componist, muzikaal leider en theater directeur.

Zij is gespecialiseerd in het trainen van musici en hun optreden. Ook heeft zij aan diverse universiteiten onderwezen waaronder Victoria University, Melbourne University, Latrobe University, Melbourne Polytechnic, en recentelijk aan het Brussels Conservatorium in België.

Tania heeft een BA in Performing Arts, Contemporary Dance, en Education. In 1993 heeft ze de toneel training aan John Bolton Theatre School afgerond. Verder heeft ze het diploma Solution-Focused Counselling is zij getraind als Generative Trance therapeut aan het Institute of Applied Psychology (IAP). www.taniabosak.com. 

 

BAPTISTE VAES

Als musicus en ritme en polyfonie pedagoog, heeft Baptiste Vaes 20 jaar lang koren gedirigeerd. Zijn toewijding bestaat uit het overdragen van het traditionele zang repertoire en de praktijk van vocale improvisatie. Bewust van de fundamentele rol van ritme en nieuwsgierig naar de relatie ritme en persoonlijke ontwikkeling heeft Baptiste de TaKeTiNa© ritme training bij Reinhard Flatischler gevolgd. Als gecertificeerd docent is hij nu hierin al bijna 10 jaar werkzaam.

Belangrijk voor Baptiste is het afbreken van de blokkades die onze geest oplegt aan ons ervaren van ritme, en aan ons leven in het algemeen, door het zoeken naar een meer gebalanceerd evenwicht tussen lichaam en geest.

 

.