TaKeTiNa® een workshop van 2,5 dag

HET RITMISCHE LICHAAM

met masterteacher Tania Bosak en co-leider Baptiste Vaes

31 mei, 1 en 2 juni 2024

AMSTERDAM

Een ritme en meditatie workshop voor mind-body samenhang, rust en vernieuwing

Klik hier voor meer informatie en reserveringen

De Ruimte – Centrum voor Bewustzijnsontwikkeling

Weesperzijde 79a, 1091 EJ Amsterdam

 

One must still have chaos in oneself to be able to give birth to a dancing star.

Friedrich Nietzsche

 

Het Ritmische Lichaam is een TaKeTiNa® workshop ontworpen voor musici, bewegers, lichaamswerkers, gezondheidswerkers, veranderaars en leiders van alle niveaus. Voor iedereen die geïntrigeerd is door het verkennen en cultiveren van ritme en spel om zo een diepe staat van flow te bereiken. Door de meeslepende beoefening van gerichte aandacht en dynamisch ritme ontsluiten we de poort naar herstellende en contemplatieve staten van zijn. We cultiveren een diepe harmonie met onze gedachten, intenties en handelingen.

“TaKeTiNa® is voor mij persoonlijk een ritmisch medicijn. Het herstelt het evenwicht, opent een grenzeloze ruimte en roept een diep gevoel van thuis zijn op.”

Tania Bosak Meester TaKeTiNa® docent / Drummer / Acteur

 

OVER het TaKeTiNa® Ritmeproces zoals ontwikkeld door Reinhard Flatischler.

TaKeTiNa® is een proces voor het activeren van menselijk en muzikaal potentieel door middel van ritme in het lichaam. Het is een pad waarin muzikaal leren altijd hand in hand gaat met persoonlijke ontwikkeling. Als ritme- en meditatieproces vereist TaKeTiNa® geen muzikale ervaring. Het is een uiterst speelse en vreugdevolle manier om binnen te dringen in de archetypische grondslagen van ritmes die in alle muziek voorkomen.

Complexe polyritmes en ‘cross-rhythms’ vormen de basis van het proces waarbij het lichaam wordt gebruikt. Door te stappen, klappen en zingen wordt een complex en rijk ritmisch koor gegenereerd. Dit brengt deelnemers in een staat van ontspanning, innerlijke aanwezigheid en bewustzijn. Het proces biedt mogelijkheden voor plezier, spontaniteit, zelfobservatie, muzikale expressie en reflectie. Verder biedt het ook tijd om uit te rusten en te herstellen.

 

OVER DE LEIDERS

TANIA BOSAK (AUSTRALIË) Master TaKeTiNa® Facilitator
Tania Bosak, een kunstvormoverschrijdende muzikant en performer, heeft meer dan 35 jaar ervaring in haar vakgebied. In 2018 behaalde ze de titel van Master TaKeTiNa® Leraar na meer dan twintig jaar toegewijde praktijk en lesgeven. Tania’s werk concentreert zich op expressieve kunsten voor genezing en transformatie, waarbij ze haar uitgebreide professionele training in de kunsten combineert met voortdurende studie, beoefening en onderzoek naar bijzondere bewustzijnstoestanden.
Daarnaast heeft Tania een diploma in oplossingsgerichte counseling van CET, Australië, en is ze gecertificeerd als Practitioner of Generative Change in Generative Trance.

Tania’s TaKeTiNa® Ritme workshops gaan dieper in op het ritme van Kairos en generatieve verandering. Deelnemers worden aangemoedigd om het diepe verband te verkennen tussen het ritme van het leven en de momenten van betekenis, inzicht en transformatie die dit verband bevat.

Door praktische hulpmiddelen en haar nuchtere, vreugdevolle manier van lesgeven, creëert Tania een ruimte waarin deelnemers mindfulness, creativiteit en persoonlijke groei kunnen omarmen terwijl ze door het steeds veranderende tempo van het leven navigeren.

Website www.taniabosak.com

 

BAPTISTE VAES (BELGIË) TaKeTiNa® Facilitator
Baptiste Vaes is musicus en pedagoog in ritme en polyfonie en leidt al twintig jaar koren. Hij wijdt zich aan de overdracht van het repertoire van traditionele liederen en de praktijk van vocale improvisatie. Baptiste is zich bewust van de fundamentele rol van ritme in muziek en is nieuwsgierig naar de aspecten ervan die verband houden met persoonlijke ontwikkeling. Daarom heeft hij het ritmische proces TaKeTiNa® bij Reinhard Flatischler gevolgd en begeleidt hij deze praktijk al bijna tien jaar als gecertificeerd docent.

Het belangrijkste voor hem is om de sloten te doorbreken die onze geest oplegt aan onze ervaring van ritme en van het leven in het algemeen door te zoeken naar een meer evenwichtige verhouding tussen lichaam en geest. Zijn zanglessen zijn gericht op de overdracht van traditionele liederen en de praktijk van vocale improvisatie. Hij is een erkend TaKeTiNa® leraar, die sinds 2014 mensen in België en in het buitenland laat kennismaken met deze praktijk.

 

 

.